
Parlagfű


A parlgfűvel kapcsolatban nagyon jó tapasztalatom van. Kettő is.
Azért kezdtem el anno foglalkozni ezzel a gyógynövénnyel, mert mindenfelől, még a csapból is azt hallottam, hogy ilyen jó, meg olyan jó, és hogy erősebb, szebb, okosabb, ügyesebb lesz tőle az ember, kinő a leszakított végtagja, stb. . . . .
Hát, nekem a fent leírtakból egy sem jött be.
Viszont kettő dolgot figyeltem meg.
3 hét fogyasztás után megszűnt a krónikus arcüreggyulladásom. Napi 3x3 kiskanál őrlemény fogyasztásánál. Utána csak akkor jött vissza, amikor abbahagytam a szedését, olyan 1 hónap múlva. Aztóta is várom, hogy megint nyár legyen és szüretelhessek parlagfüvet télire is. Remélem, ezen a nyáron véglegesen ki tudom írtani ezt a nyavalyámat.
A másik megfigyelésem pedig az, hogy a férjem allergiás a parlagfűre, de azért kijött velem szedni . <3 Kínjában evett a parlagfűből egy kis darabot, ami után picit rosszabb lett az állapota, de fél óra múlva elmúltak az allergiás reakciói, és egészen jól lett. Utána így tett mindig, amikor érezte, hogy az allergiáját illetően valami nem oké, és mindig jobban lett.
(Természetesen teneked otthon nem biztos, hogy ki kell próbálnod, hiszen nagyon súlyos következményei is lehetnek, ha olyan mértékű az allergiád.)
Én úgy csináltam, hogy kimentem egy viszonylag benzingőzmentes rétre, összeszedtem a parlagfüveket, gyökerestől, és hazavittem, felkötöttem csomóba kötve, kiszárítottam, ledaráltam, és elraktam befőttes üvegekbe.
Ha valaki ilyesmin töri a fejét, azt ajánlom, hogy hagyja minél tovább csak lógni a levegőben a növényeket, mert hamar bepenészedik a befőttesüvegben. Kb. 2-4 hónapot bír el a bfőttesüvegberakástól számítva.
A fogyasztását úgy oldottam meg, hogy kiskanál gyógynövényt a számba vettem, és vízzel lenyeltem. Vigyázni kell, mert porzik, mint a fahéj, tehát csak óvatosan, ki kell tapasztalni.
Aki nem olyan elvetemült, mint én, az nyugodtan rászórhatja zsíros kenyérre, vagy vajas kenyérre, pörköltbe. A zsiradék elveszi azt az irdatlan keserű ízét a parlagfűnek, szinte nem is érezni. Adagolás, kb. egy teáskanál egy nagyobb szelet kenyérre.
Lehet teaként is fogyasztani, de én nem fogyasztottam még így.
Felhívjuk szíves figyelmét, hogy a tanácsadás,jóslás során, vagy ahhoz kapcsolódóan természetgyógyászati céllal esetlegesen adott tanács, ajánlott anyag, szer, készítmény vagy eljárás hasznosságáért, kockázataiért, esetleges mellékhatásaiért és következményeiért a jós semmiféle felelősséget nem vállal. A jós által természetgyógyászati céllal esetlegesen adott tanács, javasolt anyag, szer, készítmény, vagy eljárás nem helyettesíti az orvosi kezelést, az egészséges táplálkozást és életmódot.A természetgyógyászati céllal esetlegesen adott tanács, javasolt anyag, szer, készítmény, vagy eljárások alkalmazása előtt, valamint bármilyen egészségügyi panasz esetén feltétlenül konzultáljon háziorvosával.Továbbá felhívjuk szíves figyelmét, hogy a jóslás és tanácsadás során elhangzottak nem egzakt tudományok, hanem feltételezések,a tanácsok hasznosságáért, kockázataiért, esetleges mellékhatásaiért és következményeiért a jós semmiféle felelősséget nem vállal.